Uitleg productkwaliteit premium koekenpannen

Het grote assortiment van KookComfort in pannen, bestekken en keukenmessen heeft een grote naam en faam in Nederland. Met veel passie, toewijding en vakmanschap stellen onze inkopers het assortiment samen. Het voordeel is dat de consument door het grote aanbod genoeg keuze heeft voor de juiste aankoop.

Het nadeel van het diepe assortiment is dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is voor mij het juiste artikel passend bij mijn situatie en budget?

KookComfort heeft die kennis in huis en rankt ieder product d.m.v. van sterren. Wij maken de productkwaliteit transparant door ieder product, door ons testpanel*, te laten keuren en waarderen d.m.v. sterren. Zo kies je makkelijk het juiste product, passend bij jouw wensen en budget.

  1. Basis kwaliteit lage prijs door standaard design, afwerking en materiaal.
  2. Medium kwaliteit het gebruik van goede materialen, afwerking en innovatief design voor een eerlijke prijs. 
  3. Premium kwaliteit het gebruik van extra zware en luxe materialen, exclusief design en zeer hoogwaardige afwerking. Als alleen het beste goed genoeg is.

 

Waarom heeft KookComfort geen producten bekroond met 1 of 2 sterren?

Kookcomfort staat garant voor een goede basiskwaliteit. Producten die niet het niveau van tenminste 3 sterren halen worden niet opgenomen in het assortiment.

*Het KookComfort testpanel bestaat uit een mix van externe professionals waaronder horeca, interne professionals zoals onze inkopers en winkelmedewerkers. Stuk voor stuk kookfanaten met een passie voor goed kookgerei, koken en lekker eten. Elk product is onderworpen aan hun kritische blik en krijgt een waardering uitgedrukt in sterren.

 

Premium kwaliteit 

  • Materiaal gegoten aluminium of triply
  • Antiaanbaklaag extra gehard 3 laags op basis van PTFE of ceramiek
  • Dikte van 5 tot 9 mm Let op: tri-ply is 2.5 of 3.5 cm
  • Materiaal steel staal of hoogwaardig extra dik kunststof
  • Bevestiging steel staal of kunststof verklonken dmv 2 pompnagels of meegegoten steelaanzet.
  • Ontwikkeld voor inductie koken. Maar ook geschikt voor gas-ceramische kookplaten

 

 

 

Mediumkwaliteit 

  • Materiaal vaak gesmeed aluminium, RVS of gietijzer
  • Antiaanbaklaag naar keuze geen of 2 laags op basis van PTFE of ceramiek
  • Dikte tot 6 MM
  • Materiaal steel hoogwaardig kunststof of staal
  • Bevestiging steel gelast of geschroefd
  • Type bodem rvs-plaat of sandwichbodem
  • Geschikt voor elke hittebron inclusief inductie

 

 

Basiskwaliteit

  • Materiaal gesmeed aluminium
  • Antiaanbaklaag standaard hardheid 2 laags
  • Dikte tot 4 MM
  • Materiaal steel kunststof
  • Bevestiging steel gelast en geschroefd
  • Type bodem standaard gaatjesbodem(onderkant)
  • Geschikt voor elke hittebron behalve inductie

 

 

 

Uitleg begrippen

 

Gesmeed aluminium

 Aluminiumplaat die eerst wordt verhit en daarna onder druk in een mal wordt vormgegeven.

Gegoten aluminium

 Aluminium korrels worden verhit tot 900 C. Deze vloeibare emulsie wordt gegoten in een mal. Na het afkoelen wordt de mal verwijderd. Daarna wordt de body door middel van lasertechnologie van oneffenheden ontdaan. Dit productieproces en dikte van het materiaal zorgt voor een vaste vorm. Dit voorkomt vervorming bij verhitting tijdens het gebruik.     

 

 

Tri-ply materiaal. Dit luxe high-tech materiaal is ontwikkeld voor inductie koken.

Tri-ply is een sterk vormvast 3 laags materiaal uit 1 stuk. Van binnen naar buiten:

 

  1. Binnenkant van 18-10 edelstaal.
  2. 1 laag aluminium voor een zeer snelle opwarming en gelijkmatige warmteopslag/afgifte van de gehele pan tot aan de rand. Zodra de pan op temperatuur is kan je het vermogen minderen tot 30 % van het totale vermogen Dit kan een energiebesparing opleveren tot 40%.
  3. Buitenkant hoog gehalte aan magnetisch RVS, door het hoge magnetisch gehalte herkent de inductiekookplaat de pan altijd. Dit zorgt 100% rendement van de inductiekookplaat.

 

 

Gaatjesbodem (onderkant)

Deze bodem is te herkennen aan de vele kleine rondjes. Deze techniek wordt gebruikt om pannen die ontwikkeld zijn voor een gas en ceramische kookplaat geschikt te maken voor inductie. Deze techniek wordt gebruikt voor goedkope koekenpannen. Het nadeel is dat dit soort bodems vaak te weinig magnetisch staal bevatten voor het goed functioneren van de inductie kookplaat. Wij raden deze pannen af voor het gebruik op inductie.

Sandwichbodem

De pan is voorzien van een zware sandwichbodem (1 laag aluminium ingekapseld door 2 stalen platen). Deze bodem is daardoor erg vormvast en heeft een hoog magnetisch staalgehalte wat de pan extra geschikt maakt voor inductie koken, maar is natuurlijk ook geschikt voor de meer traditionele kookplaten als gas en keramisch.