Uitleg medium kwaliteit bestek

Het grote assortiment van KookComfort in pannen, bestekken en keukenmessen heeft een grote naam en faam in Nederland. Met veel passie, toewijding en vakmanschap stellen onze inkopers het assortiment samen. Het voordeel is dat de consument door het grote aanbod genoeg keuze heeft voor de juiste aankoop.

Het nadeel van het diepe assortiment is dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is voor mij het juiste artikel passend bij mijn situatie en budget?

KookComfort heeft die kennis in huis en rankt ieder product d.m.v. van balkjes icoon. Wij maken de productkwaliteit transparant door ieder product, door ons testpanel*, te laten keuren en waarderen d.m.v. balkjes icoon. Zo kies je makkelijk het juiste product, passend bij jouw wensen en budget.

 1. Basis kwaliteit lage prijs door standaard design, afwerking en materiaal.
 2. Medium kwaliteit het gebruik van goede materialen, afwerking en innovatief design voor een eerlijke prijs. 
 3. Premium kwaliteit het gebruik van extra zware en luxe materialen, exclusief design en zeer hoogwaardige afwerking. Als alleen het beste goed genoeg is.

 

Waarom heeft KookComfort geen producten bekroond met 1 of 2 balkjes icoon?

Kookcomfort staat garant voor een goede basiskwaliteit. Producten die niet het niveau van tenminste 3 balkjes icoon halen worden niet opgenomen in het assortiment.

*Het KookComfort testpanel bestaat uit een mix van externe professionals waaronder horeca, interne professionals zoals onze inkopers en winkelmedewerkers. Stuk voor stuk kookfanaten met een passie voor goed kookgerei, koken en lekker eten. Elk product is onderworpen aan hun kritische blik en krijgt een waardering uitgedrukt in balkjes icoon.

 

Mediumkwaliteit 

 • Materiaal 18-10 edelstaal.
 • Dikte tot 3 MM. De dikte wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van de tafellepel en de tafel vork. Het mes doet niet mee. Het heft van het mes is, bij elk bestekmodel, altijd dikker.
 • Afwerking Het polijsten geschied machinaal en wordt handmatig nagelopen waardoor de afwerking extra aandacht krijgt t.o.v. van de basiskwaliteit.

 

 

Premium kwaliteit 

 • Materiaal 18-10 edelstaal
 • Dikte 3 MM of meer. De dikte wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van de tafellepel en de tafel vork. Het mes doet niet mee. Het heft van het mes is, bij elk bestekmodel, altijd dikker.
 • Afwerking Het polijsten geschied machinaal en wordt handmatig nagelopen waardoor de afwerking extra aandacht krijgt t.o.v. van de basiskwaliteit.

 

 

Basiskwaliteit

 • Materiaal 18-0 chroomstaal.
 • Dikte tot 3 MM. De dikte wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van de tafellepel en de tafel vork. Het mes doet niet mee. Het heft van het mes is, bij elk bestekmodel, altijd dikker.
 • Afwerking Het polijsten is 100% machinaal. Dit is een basis afwerking

 

 

Uitleg begrippen

 

Materiaal

18-0 chroomstaal wordt in de volksmond ook wel RVS genoemd. Door het ontbreken van de grondstof nikkel is het materiaal harder dan 18-10 edelstaal. Het polijsten is daardoor minder diep. De glans en het afwerkingsniveau is daardoor standaard.  

18-10 edelstaal is een verhouding van 18 delen chroomstaal en 10 delen nikkel. Door het toevoegen van nikkel krijgt het RVS verbeterde eigenschappen. Dit materiaal kan dieper worden gepolijst voor een blijvend zilverwitte glans en hoog afwerkingsniveau. Corrosie en vlekvorming zijn bij normaal gebruik uitgesloten. 18-10 edelstaal is het meest luxe staal wat gebruikt wordt voor het produceren van bestek, pannen en keukengerei.

 

Dikte

De dikte van de bestek onderdelen geven een gevoel van luxe en bepaalt de grip. Het is niet bepalend voor de levensduur.

 

Afwerking

bestek wordt gepolijst voor een hoogglans afwerking, en gecoat of geborsteld voor een mat effect. Het machinaal polijsten in combinatie met het aloude handwerk zorgt voor een mooie intensieve zilverwitte glans en hoger afwerkingsniveau dan het 100% machinaal polijsten.