- Gratis zending (NL) vanaf €60,-
- Vóór 16:00 uur besteld = morgen in huis
- Gratis retourneren
- Advies op maat
Het grote assortiment van KookComfort in pannen, bestekken en keukenmessen heeft een grote naam en faam in Nederland. Met veel passie, toewijding en vakmanschap stellen onze inkopers het assortiment samen. Het voordeel is dat de consument door het grote aanbod genoeg keuze heeft voor de juiste aankoop.
Het nadeel van het diepe assortiment is dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is voor mij het juiste artikel passend bij mijn situatie en budget?
KookComfort heeft die kennis in huis en rankt ieder product d.m.v. van balkjes icoon. Wij maken de productkwaliteit transparant door ieder product, door ons testpanel*, te laten keuren en waarderen d.m.v. balkjes icoon. Zo kies je makkelijk het juiste product, passend bij jouw wensen en budget.
Kookcomfort staat garant voor een goede basiskwaliteit. Producten die niet het niveau van tenminste 3 balkjes icoon halen worden niet opgenomen in het assortiment.
*Het KookComfort testpanel bestaat uit een mix van externe professionals waaronder horeca, interne professionals zoals onze inkopers en winkelmedewerkers. Stuk voor stuk kookfanaten met een passie voor goed kookgerei, koken en lekker eten. Elk product is onderworpen aan hun kritische blik en krijgt een waardering uitgedrukt in balkjes icoon.
Gesmeed aluminium
Aluminiumplaat die eerst wordt verhit en daarna onder druk in een mal wordt vormgegeven.
Gegoten aluminium
Aluminium korrels worden verhit tot 900 C. Deze vloeibare emulsie wordt gegoten in een mal. Na het afkoelen wordt de mal verwijderd. Daarna wordt de body door middel van lasertechnologie van oneffenheden ontdaan. Dit productieproces en dikte van het materiaal zorgt voor een vaste vorm. Dit voorkomt vervorming bij verhitting tijdens het gebruik.
Tri-ply materiaal. Dit luxe high-tech materiaal is ontwikkeld voor inductie koken.
Tri-ply is een sterk vormvast 3 laags materiaal uit 1 stuk. Van binnen naar buiten:
Gaatjesbodem (onderkant)
Deze bodem is te herkennen aan de vele kleine rondjes. Deze techniek wordt gebruikt om pannen die ontwikkeld zijn voor een gas en ceramische kookplaat geschikt te maken voor inductie. Deze techniek wordt gebruikt voor goedkope koekenpannen. Het nadeel is dat dit soort bodems vaak te weinig magnetisch staal bevatten voor het goed functioneren van de inductie kookplaat. Wij raden deze pannen af voor het gebruik op inductie.
Sandwichbodem
De pan is voorzien van een zware sandwichbodem (1 laag aluminium ingekapseld door 2 stalen platen). Deze bodem is daardoor erg vormvast en heeft een hoog magnetisch staalgehalte wat de pan extra geschikt maakt voor inductie koken, maar is natuurlijk ook geschikt voor de meer traditionele kookplaten als gas en keramisch.