Zonder teflon

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 22

Aflopend sorteren
 1. Habonne Wok/Wadjan met grepen Tri-Ply 30 cm
  Adviesprijs € 129,95 Speciale prijs € 79,00
 2. Habonne Wok/Wadjan met grepen Tri-Ply 34 cm
  Adviesprijs € 159,95 Speciale prijs € 99,00
 3. Skottsberg Wok NO1 Gietijzer 34 cm
  Adviesprijs € 134,95 Speciale prijs € 89,90
 4. Habonne Wok met steel Tri-Ply 24 cm
  Adviesprijs € 99,95 Speciale prijs € 62,95
 5. Voccelli Aziatische Wok Carbon Staal 35 cm
  Adviesprijs € 47,95 Speciale prijs € 29,95
 6. Habonne Wok met steel Tri-Ply 34 cm
  Adviesprijs € 159,95 Speciale prijs € 109,95
 7. Kuhn Rikon Wok met steel Tri-ply 28cm
  Adviesprijs € 239,00 Speciale prijs € 159,90
 8. Kuhn Rikon Wok met grepen Tri-ply 32cm
  Adviesprijs € 269,00 Speciale prijs € 175,00
 9. Voccelli Aziatische Wok Carbon Staal 30 cm
  Adviesprijs € 41,95 Speciale prijs € 25,95
 10. Carl Schmidt Sohn® Wok Dresden multiply 32 cm
  Adviesprijs € 159,00 Speciale prijs € 89,95
 11. Carl Schmidt Sohn® Wok Dresden Tri-Ply 36 cm
  Adviesprijs € 179,00 Speciale prijs € 99,95
Pagina
per pagina

Ben jij op zoek naar een wokpan zonder teflon? Dan heb je twee opties: een wokpan zonder anti-aanbaklaag of een wokpan met anti-kleeflaag die vrij is van teflon. In beide gevallen ben je bij KookComfort aan het juiste adres. Bestel eenvoudig in onze webshop of laat je voorlichten in één van onze winkels, zodat jij zeker weet dat jij de beste wokpan voor jouw wensen en portemonnee kiest.

De voordelen van een wokpan zonder teflon

Wokken gebeurt traditioneel op hoge temperaturen. Dit is echter precies wat je niet moet doen met pannen die teflon bevatten. De kans dat er dan stukjes materiaal loskomen die in je voedsel terechtkomen is dan namelijk aanwezig. Er kunnen dan ook giftige stoffen als PFOA vrijkomen. Kies daarom altijd voor een wokpan zonder teflon.

Maar naast gezondheidsvoordelen, biedt een wokpan zonder anti-aanbaklaag nog meer voordelen. Je krijgt namelijk veel beter een krokant korstje op je eten dan bij het wokken met anti-aanbaklaag. Bovendien zijn RVS wokpannen of wokpannen met PFAS vrije of keramische anti-aanbaklaag makkelijker schoon te maken, aangezien je geen rekening hoeft te houden met het beschadigen van de laag.

Veilig wokken met een goede pan

Of je nou kiest voor een roestvrij stalen of gietijzeren wokpan of een pan met PFOA vrije anti-aanbaklaag; met een wokpan zonder teflon weet je zeker dat je geen schadelijke stoffen van je pan via je eten binnenkrijgt. Wel zo’n fijne gedachte!

Wat is het beste materiaal voor een wokpan?

Er bestaan verschillende soorten wokpannen die gemaakt worden uit verschillende materialen. Zo zijn er RVS wokpannen, gietijzeren wokpannen, aluminium wokpannen, Tefal wokpannen en keramische wokpannen. Welk materiaal wokpan je moet kopen, hangt af van de gebruikte warmtebron. Heb je een gasfornuis, dan is een gietijzeren wokpan uitermate geschikt. Al kunnen andere materialen ook prima op gas worden gebruikt, bijvoorbeeld aluminium wokpannen en plaatstalen wokpannen. Kook je op inductie, dan heb je een ferromagnetische pan nodig. Een wokpan die magnetisch is dus, dat kunnen RVS wokpannen zijn of wokpannen die van ijzer zijn gemaakt.

Welke wokpannen hebben geen teflon?

Er zijn veel wokpannen die geen teflon bevatten. Teflon is een chemisch samengestelde laag die aanbakken voorkomt. Nu weten we dat bij hoge temperaturen kleine scheutjes in het materiaal komen met als gevolg dat er giftige stoffen zoals PFOA vrijkomen. De volgende wokpannen hebben geen teflon:

 • Stalen wokpannen: Het materiaal staal kan hoge temperaturen verdragen en heeft van nature een anti-aanbaklaag als je de pan inbrandt met olie, een stalen wokpan is dus favoriet. Onderhoud is wel vereist na gebruik, reinig de pan met warm water en klein beetje olie en droog hem daarna af.
 • Aluminium wokpannen: De meeste wokpannen met een anti-aanbaklaag zijn gemaakt van aluminium en dan bekleed met de speciale laag aan de binnenkant (zonder teflon). Veel aluminium wokpannen zijn voorzien van een keramische coating.
 • RVS wokpannen: Roestvrij staal (RVS) is niet gevoelig voor roest. Een wokpan van RVS beschikt niet over een anti-aanbaklaag. RVS is een heel degelijk materiaal wat heel ons leven kan meegaan.
 • Gietijzeren wokpannen: Een gietijzeren wokpan beschikt over een natuurlijke anti-baklaag, de patina. Deze wordt in de loop van de tijd gevormd door de olie die wordt gebruikt. Een gietijzeren pan houdt de warmte lang vast. Gietijzer is een zwaar materiaal, de pannen wegen relatief veel.
 • Keramische wokpannen: Er is ook een wokpan zonder teflon maar met een anti-aanbaklaag. Wokpannen met keramische anti-aanbaklaag bakken niet aan en zijn heel makkelijk te reinigen. Het voordeel van een keramische wokpan is dat de pan hele hoge temperaturen aankan.

Welke wokpan heeft geen anti-aanbaklaag?

De hierboven genoemde wokpannen hebben geen anti-aanbaklaag. Tijdens het bereiden wordt er door de olie een speciale natuurlijke laag gevormd die ervoor zorgt dat het eten er niet blijft aanplakken. Een wokpan zonder teflon en dus zonder anti-aanbaklaag moet je eerst inbranden met olie, zodat je een natuurlijke anti-aanbaklaag krijgt.

Bestel online jouw wokpan zonder teflon

Jouw nieuwe wokpan zonder teflon bestel je eenvoudig en snel via KookComfort. Vóór 16:00 uur besteld, is de volgende dag al in huis en retourneren is altijd gratis. Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij geven je graag advies op maat: kom langs in één van onze winkels of neem contact op met onze klantenservice via 085 00 67 230, of stuur een e-mail naar info@kookcomfort.nl. Wij helpen je graag verder!