Valira Braadslede Aire Giet-aluminium 35x27 cm

Besparing 33%
Speciale prijs € 89,95
Uitverkocht
ART NR
103002
Valira Braadslede Aire Giet-aluminium 35x27 cm
checkmark

6 echte winkels

checkmark

Voor 16.00 uur besteld morgen in huis (ma t/m vrij)

checkmark

Adviseurs bereikbaar op werkdagen 085-0067230

checkmark

Ranking productkwaliteit d.m.v. sterren

Productomschrijving

 

Ontwerp

 

Alle producten van het Spaanse Valira worden in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Leidraad, voor ieder ontwerp, is de passie voor lekkere en gezonde gerechten gemaakt in pannen van goede kwaliteit. De quote van Virginia Woolf “You cannot think well, love well, sleep well, if you have not eaten well” is volledig toepasbaar op deze Aire premium bak en braad serie. Letterlijk onmisbaar in elke keuken voor de liefhebber van goed kookgerei, dat het bereiden van lekkere en gezonde gerechten eenvoudig maakt.

 

De body van de pan is gemaakt van gegoten aluminium. Dit materiaal is vormvast, snel op temperatuur en geeft de hitte, tot aan de rand, gelijkmatig door zonder hotspots voor een optimaal bak en proces.

 

De binnenkant is voorzien van een titanium versterkte anti-aanbaklaag (100 % PFOA vrij) voor een nog langere levensduur. Hittebestendigheid is 240 graden Celsius maximaal

 

De bodem is extra dik en versterkt met een ingegoten RVS-plaat met een hoog magnetisch gehalte voor een 100% rendement van de inductie kookplaat.

 

 

Wat is een braadslede?

 

Een braadslede dient om grote stukken vlees, gevogelte of wild te braden.

 

Deze braadslede is, in tegenstelling tot de standaard RVS-braadslede, zowel te gebruiken op de (inductie) kookplaat als (daarna) in de oven. Grotere stukken vlees zoals bijvoorbeeld roastbeef, kip, lamsbout maar ook vis zijn gebaad bij een langzaam garingsproces om de malsheid te behouden.

 

 

Hoe werkt het?

 

Je verwarmt deze braadslede goed voor op de(inductie)kookplaat. Daarna voeg je het braadstuk toe en schroeit, op hoge temperatuur (240 C max) deze rondom dicht. Gebruik daarvoor ook de hoge rand. Zodra het braadstuk rondom mooi bruin van kleur is zet je de braadslede in een voorverwarmde oven (lage temperatuur) en laat je het braadstuk langzaam doorgaren zodat het knapperig is aan de buiten kant en heerlijk mals vanbinnen. Gebruik voor een juiste garing deze thermometer (klik hier).

 

 

Belangrijke kenmerken:

 

  • Beste inductie pan* pannen bekroond met dit predicaat staan garant voor zorgeloos inductie koken.
  • Doelgroep de hobby kok die graag werkt met goed kookgerei dat voor en door gepassioneerde kookliefhebbers is gemaakt.
  • Kindvriendelijk de zijwaartse RVS-grepen, maakt de pan onbereikbaar voor de kleintjes tijdens gebruik. (In tegenstelling tot een steel) Een veilige gedachte!
  • Bodem is extra dik (6 mm) voor het bakken en braden zonder hotspots. De meegegoten RVS-bodemplaat met een hoog magnetisch gehalte maakt deze pan extra geschikt voor inductie koken. De inductie kookplaat detecteert de pan voor 100%. Dit zorgt voor een maximaal rendement van de inductie kookplaat.
  • Anti-aanbaklaag is versterkt met titanium dit maakt de laag extra hard voor een nog langere levensduur. Deze antistickcoating is 100% PFOA vrij en voldoet aan de hoogste veiligheids eisen volgens de Europese norm (EN-601) voor gezond bakken en braden.
  • Grepen de RVS grepen zijn verklonken aan de body van de braadslede. Dit is de meest sterke verbinding die mogelijk is. Wel zo veilig!
  • Warmte distributie de body van de pan is gemaakt van gegoten aluminium dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de gehele pan, tot aan de rand, voor een subliem garingsproces.
  • Materiaal de body is gemaakt van 100% gerecycled Europees aluminium. Een duurzame productie van pannen is een belangrijke kernwaarde van Valira.
  • 100% foodsafe alle gebruikte materialen voldoen aan de hoogste veiligheidseisen volgens de Europese norm (En-601).
  • Oven bestendig Ja, tot 240 graden Celsius
  • Geschikt voor elke hittebron. Valira pannen zijn ontwikkeld voor inductie koken maar zijn ook zeer geschikt voor de traditionele gas-ceramische kookplaat.
  • Vaatwasmachine bestendig ja, voor een nog langere levensduur van de anti-stickcoating bevelen wij een handafwas aan.
  • Made in Spain de pannen worden geproduceerd en ontworpen in eigen huis. Dit garandeert een hoog kwaliteitsniveau.
  • 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal en productiefouten. Slijtage uitgesloten.

 

 

 Afmetingen

 

Gebruiksoppervlak

35x27 cm

Hoogte incl. Grepen

7 cm

Breedte incl. Grepen

40,5

Inductie Disk

22,5 cm – voor zone 20-22 cm

Gewicht

1881 gram

 

 

Fabrikant

 

Valira is opgericht in 1969 door Josep Betriu Tapies in de Catalaanse stad Reus (bij Barcelona). In de begin jaren maakte Valira lunchboxes en thermoflessen. Vanaf 1976 is men begonnen met de productie van gegoten aluminium braad-koekenpannen van hoge kwaliteit. Doordat de fabriek gevestigd is dicht bij de middellandse zee zie je de mediterrane cultuur terug in de pannen van Valira. Met veel trots en passie worden de producten in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Alleen met goed kookgerei maak je de lekkerste en gezondste gerechten. Goed eten tijdens het socializen met vrienden en vooral familie is de basis van het bestaan.

 

De fabriek is middelgroot en heeft 40 medewerkers die veelal decennialang met trots, passie en met veel toewijding een prachtig product maken. Thuisland Spanje en buurman Portugal zijn de voornaamste afnemers van Valira producten. Wij zijn blij dat wij dit prachtige product aan ons assortiment hebben toegevoegd.  

 

*getest en goed bevonden door KookComfort test panel.

Specificaties

Specificaties
Aantal delen1-delig
Diameter27 cm, 35 cm
Warmte bronElectrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch
MerkValira
Beste inductiepanJa
Materiaal Pan Giet-aluminium
oven geschiktJa
vaatwasser bestendigJa, handafwas aanbevolen
Maak je aankoop compleet