Ronneby en Bruk koekenpan 28 cm Maestro

Besparing 34%
Speciale prijs € 64,99 20% extra
kassakorting
Sale Price € 51,99
Op voorraad
ART NR
SW_18208_SMP_102745_0
Ronneby en Bruk koekenpan 28 cm Maestro

 

Ontwerp

De Scandinavische landen , Zweden in het bijzonder, zijn veruit het meest ontwikkeld van alle West Europese landen, op het gebied van een zelfvoorzienende duurzame economie/samenleving. Dit DNA zit zichtbaar in alle Ronneby en Bruk pannen. De pannen zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan, en worden in een familie generaties lang gebruikt en doorgegeven.

 

De pannen zijn gemaakt van pre-seasoned gietijzer en zijn af fabriek met een natuurlijke plantaardige olie ingebrand. Dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat de pan op een natuurlijke wijze een anti-aanbak laag krijgt 100 % vrij van PTFE en PFOA.

 

De stalen steel is vuurvast, hol met ventilatie openingen voor minimale warmte opslag*. De pannen worden door het gebruik steeds beter en mooier om te zien.

 

De koekenpan is geschikt om onder hoog vuur snel je steak/vismoot dicht te schroeien voor het behoud van de natuurlijke sappen. Daarna onder laag vuur laten doorgaren. De pan is geschikt voor een huishouden van 3-5 personen

 

Kernmerken:

 • Geschikt voor elke hittebron gietijzeren pannen zijn geschikt voor gas-ceramische kookplaten en In het bijzonder geschikt voor inductie koken.
 • Gietijzer heeft een goede warmteopslag en geeft deze gelijkmatig af, zonder hotspots, voor een optimaal bak/braad/garingsproces.
 • Stalen steel de mat geborstelde stalen steel is vuurvast, hol met ventilatie openingen, doordoor maximaal warmte werend*
 • 100% foodsafe de pannen zijn met een KRAV gecertificeerde ecologische plantaardige olie af fabriek ingebrand zodat een natuurlijke antiaanbaklaag wordt verkregen. 100 % vrij van PTFE en PFOA voor gezond bakken en braden
 • Levensduur een gietijzeren pan kan bij het juiste gebruik en onderhoud leven lang (of langer) mee gaan. Dit product draagt daarom maximaal bij aan een duurzame en groene samenleving. Zie onderhoud
 • Bak eigenschappen zijn blijvend goed bij het juiste onderhoud. De pannen worden door kenners geroemd vanwege de excellente bak eigenschappen. Voor het knapvers bakken van groenten, vlees en vis is deze pan onmisbaar in elke keuken.
 • Reiniging met de hand zonder sop (sop ontvet de pan) en ontdoet daarmee de pan van zijn natuurlijke anti-stickcoating en de beschermlaag tegen corrosie. Gietijzeren pannen mogen nooit in de vaatwasser
 • Mooi om te zien de body van de pan kan kleine oneffenheden/verkleuringen bevatten. Het bewijs van hand- ambachtswerk .De zwarte geoliede body afgezet tegen de mat geborstelde RVS steel maakt de pan stoer/tijdloos om te zien zonder zijn finesse te verliezen. Zoals alleen de Zweden dat kunnen maken. Dit product past moeiteloos in het rijtje van Zweedse producten zoals Volvo, Saab , Zlatan (de voetballer)
 • 10 jaar garantie op materiaal en fabricage fouten

 

Afmeting

koekenpan: 28 cm

Doorsnede: 28 cm van bovenaf gemeten

Bodemmaat: 20.5 cm

 

Onderhoud

 

Na gebruik:

Na het gebruik de pan laten afkoelen op de kookplaat, als de ergste hitte verdwenen is de bakrestanten verwijderen met een stevig stuk keukenrol. Daarna onder een warme waterstraal, geen afwasmiddel gebruiken !, met een afwasborstel de pan reinigen en daarna goed drogen. Voordat de pan opgeborgen wordt met een kwastje de pan licht invetten met een plantaardige olie bijvoorbeeld kokosolie (geen olijfolie deze verbrand ). Het vettig houden van de pan is essentieel voor het in stand houden van de natuurlijke anti-aanbak laag en de bescherming van het gietijzer tegen corrosie.

 

Onderhoud lange termijn

 

De pannen zijn gemaakt van pre-seasoned gietijzer. De pannen worden af fabriek ingebrand met een ecologische KRAV gecertificeerde plantaardige olie. Dit proces zorgt ervoor dat er op een natuurlijke wijze een anti-aanbak laag wordt gecreeerd en het beschermd het gietijzer tegen corrosie. Omdat deze pannen vele decennia mee gaan kan je dit proces van inbranden zelf herhalen mocht dit nodig zijn. Zie filmpje Het inbrandproces doe je alleen als de natuurlijke beschermlaag is aangetast. Dit kun je herkennen las de pan zijn anti-stick eigenschappen verliest of dat er sprake is van corrosie vorming . Indien de pan na gebruik op de juiste manier onderhouden wordt is het niet nodig dit proces te herhalen.

 

Ronneby en Bruk

 

Gevestigd in het landelijke plaatsje Kralinge in de provincie Ronneby ( Zuid-Oost Zweden). De gietijzeren producten van Ronneby en Bruk worden daar sinds jaar en dag gemaakt op een duurzame  verantwoorde wijze. De passie om kwaliteitsproducten te maken die duurzaam en ecologisch zijn in het gebruik zit ingebakken in het DNA van deze Zweedse onderneming.

 

*grepen van pannen die onder alle omstandigheden koud blijven bestaan niet. Vooral bij het gebruik van een gaskookplaat blijft voorzichtigheid geboden. Gebruik waar nodig een pannenlap

Specificaties
Aantal delen1-delig
MerkRonneby Bruk
Diameter28 cm
Beste inductiepanJa
model pannenMaestro
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Ronneby en Bruk koekenpan 28 cm Maestro
Jouw rating
Ook iets voor u?
 1. IMF Bakspatel Natura hout silicone 32 cm 1
  IMF Bakspatel Natura hout silicone 32 cm
  Normale prijs € 11,95 Speciale prijs € 5,95
 2. CS Opscheplepel Exquisite RVS met kunststof lepelblad 1
  CS Kochsysteme® Opscheplepel Exquisite RVS met kunststof lepelblad
  Normale prijs € 5,99 Speciale prijs € 3,95
 3. CS Braadpan Xanten Gietijzer 14 cm Antraciet 1
  CS Kochsysteme® Braadpan Xanten Gietijzer 14 cm Antraciet
  Normale prijs € 54,75 Speciale prijs € 29,00
 4. Homiez Kernthermometer digitaal 1
  Homiez Kernthermometer digitaal UITLOOP!!
  Normale prijs € 44,95 Speciale prijs € 29,95
 5. 152Alpen_Gietijzeren_Braadpan_14_cm_Rood_
  CS-Kochsysteme® Alpen Gietijzeren Braadpan 14 cm Rood
  Normale prijs € 49,00 Speciale prijs € 22,99
 6. 834Arcos_Pannenset_Forza_Tri_Ply_5_delig_com_1
  Arcos Pannenset Forza Tri-Ply 5 delig com 1
  Normale prijs € 439,00 Speciale prijs € 289,99
 7. CS Spatel Exquisite RVS 1
  CS Kochsysteme® Spatel Exquisite RVS
  Normale prijs € 5,99 Speciale prijs € 3,95
 8. 586AMT_Koekenpan_Gastroguss_28_cm
  AMT Koekenpan Gastroguss 28 cm
  Normale prijs € 119,95 Speciale prijs € 78,95
 9. CS Broodmes Garmisch 20,32 cm 1
  CS Kochsysteme® Broodmes Garmisch 20,32 cm
  Normale prijs € 21,95 Speciale prijs € 13,95
 10. CS Messenset Garmisch 7 delig 1
  CS Kochsysteme® Messenset Garmisch 7 delig
  Normale prijs € 135,65 Speciale prijs € 74,95
Ook iets voor u?
24Maestro_Koekenpan_36_cm
Ronneby en Bruk koekenpan 36 cm Maestro
Normale prijs € 134,95 Speciale prijs € 89,99 20% extra
kassakorting
Sale Price € 71,99
26Maestro_Koekenpan_25_cm
Ronneby en Bruk koekenpan 25 cm Maestro
Normale prijs € 74,95 Speciale prijs € 49,99 20% extra
kassakorting
Sale Price € 39,99