KookComfort Poffertjespan gietijzer 24 cm

Besparing 40%
Speciale prijs € 29,90
Op voorraad
ART NR
103447
KookComfort Poffertjespan gietijzer 24 cm
checkmark

6 echte winkels

checkmark

Voor 16.00 uur besteld morgen in huis (ma t/m vrij)

checkmark

Adviseurs bereikbaar op werkdagen 085-0067230

checkmark

Ranking productkwaliteit d.m.v. sterren

Productomschrijving

 

Ontwerp

 

De poffertjesplaat is echt Dutch design. Poffertjes, zijn een echt oud Hollandsche lekkernij, die al in de 18e eeuw werden gegeten. De Fransen, onze bezetters in die tijd, claimen deze feestelijke delicatesse te hebben uitgevonden. Dit is aantoonbaar onjuist. Ver voor die tijd werden er al poffertjes gebakken in de kloosters van Zuid-Limburg. Die gekke Fransozen….

 

Wij claimen in ieder geval niet de poffertjesplaat te hebben uitgevonden, maar liefhebber als we zijn is het wel een vaste waarde in ons assortiment.

 

De echte poffertjesplaat is van gietijzer. Dit materiaal slaat goed de warmte op en verdeeld deze gelijkmatig. Zo krijgt ieder poffertje gelijke warmte voor een optimaal garingsproces.

 

De binnenkant is matzwart geëmailleerd. De buitenkant/bodem is voorzien van een gladde zwart glans emaille laag. Door de gladde bodem is de pan ook te gebruiken op een inductieplaat zonder deze te beschadigen. 

 

De houten steel, met ophangoog, maakt het mogelijk om de hete plaat veilig van je kookplaat te tillen.

 

Deze emaille laag beschermt het gietijzer tegen corrosie en zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag.

 

Met deze poffertjesplaat bereid je in 1 keer 19 stuks.

 

 

Belangrijke kenmerken

 

 • Materiaal Gietijzer mat geëmailleerd aan de binnenkant. De buitenkant/bodem is voorzien van een gladde zwart glans emaille laag. Dit maakt het mogelijk om deze poffertjesplaat te gebruiken op een inductieplaat zonder deze te beschadigen.
 • Kleur glans zwart van buiten, matzwart van binnen.
 • Doelgroep kookliefhebbers met jonge kinderen voor een verjaardagsfeestmaal. Kookliefhebbers, die deze delicatesse ook zelf graag eten, als feestmaal, met een glaasje bubbels.
 • 19 gaats met deze poffertjesplaat bereid je in een keer 19 poffertjes
 • Andere benodigdheden flacon, poffertjes vork en kwastje.
 • Warmtedistributie zeer goedGietijzer neemt goed de warmte op en geeft deze gelijkmatig door. Ieder poffertje krijgt dezelfde warmte voor een optimaal en gelijkmatig garingsproces.
 • Kindvriendelijk door de zijwaartse grepen is de plaat, tijdens gebruik, onbereikbaar voor de kids. (In tegenstelling tot een steel )
 • Gaat levenslang mee bij normaal gebruik en het juiste onderhoud gaat deze poffertjesplaat een leven lang mee.
 • Vaatwasser bestendig Nee warmwater en een klein beetje sop volstaan
 • Ovenbestendig ja tot 240 C
 • Geschikt voor elke hittebron gas, ceramisch, inductie
 • 10 jaar garantie op materiaal en productiefouten

 

 

Hoe bereid je poffertjes?

 

 

Het recept laten we over aan meneer Koopmans. Voor het goede resultaat moet eerst de poffertjesplaat goed op temperatuur worden gebracht zodat de gehele plaat warm is. Dit duurt even. Zodra de plaat op temperatuur is kun je het vermogen van je kookplaat terugschroeven. Met een kwastje strijk je (ruim) met een plantaardige olie de plaat in. Met de bereide mix die zit in de flacon spuit je ieder gaatje vol.

 

Tip! Begin bovenaan en werk met de klok mee. Dan geduld! Zodra het deeg aan de boven nog nèt vloeibaar is, keer met de poffertjes vork het eerste gevulde poffertje om. Gaat dat goed dan kun je opeenvolgende poffertjes ook draaien. Blijft het eerste poffertje kleven dan wachten! De onderkant moet eerst bruin zijn. Het poffertje laat dan los. Smullen maar!  

 

 

 Afmetingen

 

Diameter

24 cm

Doorsnede

47 cm (incl. tegengreep en steel)

Hoogte

2 cm

Inductiezone

16 cm voor zone 14-16-18

Gewicht

2980 gram

 

KookComfort

 

Is een kleine zelfstandige Retailorganisatie met 6 winkels, een showroom én een webshop. Door jarenlange ervaring is er wereldwijd een netwerk opgebouwd van fabrikanten die een goed product maken voor een eerlijke prijs.

 

Deze merken zijn wereldberoemd in het thuisland maar minder bekend bij ons. Het zijn vaak middelgrote familiebedrijven die met veel passie in eigen huis producten ontwerpen én produceren. Dit staat garant voor een kwalitatief goed eindproduct voor een eerlijke prijs.

 

KookComfort door en voor Kookliefhebbers! 

 

*getest door kookcomfort testpanel

*grepen van pannen die onder alle omstandigheden koud blijven bestaan niet, voorzichtigheid is geboden! Gebruik waar nodig een pannenlap.

Specificaties

Specificaties
Aantal delen1-delig
Diameter24 cm
Warmte bronElectrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch
MerkKookComfort
Beste inductiepanJa
Materiaal Pan Gietijzer
Soort KwaliteitPannen
Alternatieven