Carl Schmidt Sohn® Wok Premium Tri-Ply 36 cm

Besparing 38%
Speciale prijs € 99,90
Op voorraad
ART NR
103533
Carl Schmidt Sohn® Wok Premium Tri-Ply 36 cm
checkmark

6 echte winkels

checkmark

Voor 16.00 uur besteld morgen in huis (ma t/m vrij)

checkmark

Adviseurs bereikbaar op werkdagen 085-0067230

checkmark

Ranking productkwaliteit d.m.v. sterren

Productomschrijving

Triply pannen worden aanbevolen door alle A-merken van inductie kookplaten

 

Ontwerp

 

De ontwerper van Carl Schmidt heeft met de Premium pannenserie een productlijn ontwikkeld die helemaal voldoet aan de eisen van de kookliefhebber van vandaag de dag. Praktisch in gebruik, energiebesparend, verpakt in een mooi design.

 

De zijdemat gesatineerde body van de wokpan/wadjan is gemaakt van het hightech materiaal Triply¹ dat ontwikkeld is voor inductie koken. Dit maakt wokken op inductie mogelijk zonder concessie te doen aan het wok resultaat.

 

De binnenkant is voorzien van een reliëf structuur in honingraatmotief met een onderliggende antiaanbaklaag. Doordat het reliëf een fractie hoger is dan de antiaanbaklaag raakt de wok spatel de antistickcoating niet. Dit zorgt voor een nóg langere levensduur.

 

De matzwarte bakeliet grepen zijn maximaal warmte werend*, bieden een goede grip en geeft de wok een modern stijlaccent mee.

 

Houd je wok gerecht warm door na het wokken de pan af te sluiten met de glazen deksel.

 

¹Wat is Tri-ply technologie?

 

Tri-ply is een sterk vormvast 3 laags materiaal naadloos uit 1 stuk gevormd. Van binnen naar buiten:

 

  1. Binnenkant van 18-10 zuiver edelstaal.
  2. 1 laag aluminium voor een zeer snelle opwarming en gelijkmatige warmteopslag/afgifte van de gehele pan tot aan de rand. Zodra de pan op temperatuur is kan je het vermogen minderen tot 30 % van het totale vermogen Dit kan een energiebesparing opleveren tot 40%.
  3. Buitenkant hoog gehalte aan magnetisch RVS, door het hoge magnetisch gehalte herkent de inductiekookplaat de pan altijd. Dit zorgt 100% rendement van de inductiekookplaat.

 

 

Belangrijke kenmerken

 

  • Best geteste inductie pan* pannen bekroond met dit predicaat staan garant voor zorgeloos inductie koken.
  • Doelgroep kookliefhebbers die op inductie koken en voorkeur hebben voor hi-Tech producten die een duurzame lifestyle bevorderen.
  • Maximaal warmte werende grepen* met een goede grip.
  • Warmte distributie over de hele pan tot aan de rand zeer goed zonder hotpots door Triply technologie.
  • 4-6 persoonshuishouden een wok van 36 cm is geschikt voor een 4-6 persoons huishouden.
  • Energiebesparend. De aluminium kern slaat de warmte op als een accu. Zodra de pan op temperatuur is kan het vermogen getemperd worden tot 30% van het totale vermogen. Dit bespaard energie tot 40%.
  • Reliëf structuur in honingraatmotief zorgt dat de spatel de onderliggende anti aanbaklaag niet toucheert. Voor een nóg langere levensduur. 
  • Glazendeksel houd je gerecht warm na bereiding van het wok gerecht.
  • Oven bestendig nee door de kunststof greep
  • BBQ bestendig nee door de kunststof greep.
  • Vaatwasmachine bestendig ja, maar door zijn omvang bevelen wij een handafwas aan.
  • Geschikt voor elke hittebron ontwikkeld voor inductie koken, maar ook zeer geschikt voor gas en ceramische kookplaten.
  • 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal en productiefouten.

 

 

Wat is een wok/wadjan? En kun je wokken op inductie?

 

Een wok/wadjan vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken voor het met een gasvlam kort, op hoge temperaturen roerbakken/frituren van groenten, vlees en vis of een combinatie hiervan. Hierdoor blijven de bite, smaak en vitamines beter behouden voor een gezonde lifestyle.

 

De traditionele Aziatische wok kenmerkt zich door de taps toelopende vorm gemaakt van dun plaatstaal. Door de conische vorm slaat de gasvlam om de gehele pan, het dunne materiaal is snel heet zodat er op hoge temperaturen gewokt kan worden.

 

In ons deel van de wereld is wordt de gaskookplaat vervangen door inductie. Het dunne plaatstaal is daar niet geschikt voor, het vervormt, houdt de warmte niet vast en geleid niet door.

 

Carl Schmidt Sohn heeft daarom een wok ontwikkeld op basis van tri-ply technologie. Deze wok pan heeft alle voordelen van de Aziatische wok (rondom heet tot aan de rand) maar is wel te gebruiken is op inductie zonder aan de authentieke eigenschappen, die je van een wok mag verwachten, in te leveren.

 

 Ja, wokken op inductie kan!

 

 

Afmeting

 

Diameter

36 cm

Hoogte

10,5 cm

Inductiezone

15 cm – voor zone 14-16cm

Gewicht

3411 gram

  

Fabrikant

 

Carl schmidt Sohn®

Het Duitse, in de metaalstad Solingen, gevestigde Carl Schmidt Sohn® produceert sinds 1820 kwalitatief hoogwaardige messen, pannen en keukengerei. Speerpunten zijn het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten en kwaliteitsbewaking zoals dat ingebakken zit in het DNA van een traditionele Duitse onderneming. Wij bevelen je dit merk met een gerust hart aan!

 

*getest door kookcomfort testpanel

*grepen van pannen die onder alle omstandigheden koud blijven bestaan niet, voorzichtigheid is geboden! Gebruik waar nodig een pannenlap.

Specificaties

Specificaties
Aantal delen2-delig
Diameter36 cm
Warmte bronElectrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch
MerkCarl Schmidt Sohn®
Beste inductiepanJa
Materiaal Pan Tri-Ply
oven geschiktNee
vaatwasser bestendigJa, handafwas aanbevolen
Maak je aankoop compleet