Carl Schmidt Sohn® Pannenset Lift & Pour 4 delig 'red dot design award winner' com 1

Normale prijs € 239,00 Speciale prijs € 139,00
Op voorraad
ART NR
SW_17561_SMP_102110_0

CS Pannenset Lift & Pour 4 delig

 

2x Award winnaar! Winnaar van de Red Dot award en IF Design Award.

 

Ontwerp

 

Het ontwerp van de Lift en Pour pannenset blinkt uit in functionaliteit en design. Niet voor niets is deze set bekroond met de Red Dot Design Award en de IF Design Award.

 

De body van de pan is aan de buitenkant hoogglans gepolijst. De binnenkant is mat gesatineerd en voorzien van een inhoudsaanduiding. Aan 2 kanten is een schenktuit gemonteerd. De kunststof grepen zijn maximaal warmte werend* en opklapbaar om de deksel te klemmen.

 

De stalenrand in de glazendeksel is voorzien van een ingebouwd afgiet mechanisme met 2 maten afwateringsgaatjes. De deksel is met de opklapbare grepen klem te zetten. Voor handig en veilig afgieten. De knop dient als opbergplek, tijdens het kokkerellen, voor je pollepel.

 

De zware sandwich bodem slaat de warmte goed op en geeft deze gelijkmatig door zonder hotspots voor een optimaal garingsproces. 

 

Uitleg sandwich bodem

 

Een bodem met een aluminium kern ingeklemd door 2 stalenplaten met een hoog magnetisch gehalte. (Zoals een sandwich). De 2 stalenplaten zorgen voor 100% herkenning door de inductiekookplaat zodat de inductiekookplaat het volledige rendement kan leveren. De aluminium kern slaat de warmte goed op, en geeft deze gelijkmatig af, zonder hotspots, voor een optimaal garingsproces.

 

 

Belangrijkste kenmerken

 

 • Best inductie pan* pannen bekroond met dit predicaat staan garant voor zorgeloos inductie koken.
 • Award winnaar (2x) deze pannenset is bekroond met de Red Dot Award en IF Design award.
 • German Design deze award winnaar (2x) is echt German Design. Normaal krijgt de pannenset, als eerbetoon, de naam van de ontwerper. Op zijn verzoek, bescheidenheid siert de mens, heeft de set de naam lift en Poor gekregen.
 • Doelgroep kookliefhebber die gaat voor praktisch, veilig en handig doet met de Lift en Poor pannenset de beste koop.
 • Materiaal de body van de pan is gemaakt van 18-10 edelstaal. Dit zuivere materiaal is 100% foodsafe voor veilig en gezond koken.
 • Warmte distributie de zware bodem (6 MM) slaat de warmte goed op, dit spaart energie, en geeft deze gelijkmatig af zonder hotspots voor een optimaal garingsproces.
 • Gepatenteerde Kunststof greep is gemaakt van soft-touch materiaal voor een goede grip. De grepen zijn maximaal warmte werend*.
 • Handig en vooral veilig afgieten door het opklappen van de greep klem je de deksel tijdens het afgieten.
 • Glazendeksel maakt het mogelijk tijdens het koken mee te kijken zonder de deksel te liften. Dit spaart energie. Goed voor ons milieu en jouw portemonnee!
 • Knop op de deksel heeft een extra handigheidje. De knop is maximaal warmte werend en biedt een handige opbergplaats voor je pollepel tijdens het koken.
 • Afgietmechanisme in de stalen rand van de deksel heeft een grote en kleine opening. De grootte kies jezelf afhankelijk van wat je af wilt gieten.
 • De zijwaartse greep heeft een opening om je deksel te stallen tijdens het roeren/opdienen. Dit voorkomt condensvorming op het werkblad
 • Ovenbestendig ja, tot 180 C met deksel en 240 C zonder deksels
 • Vaatwasmachinebestendig ja
 • Geschikt voor elke hittebron ja door het gebruik van de zware sandwichbodem bijzonder geschikt voor inductie koken, maar ook geschikt voor de traditionele gas-ceramische kookplaat.
 • 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal en productiefouten

 

 

RedDot Winner Award

 

De RedDot award biedt ontwerpers en fabrikanten wereldwijd een platform om hun producten te laten beoordelen. De internationale vakjury bestaat uit deskundigen uit verschillende disciplines en beoordeelt alle inzendingen op esthetiek, materialen, vakmanschap en functionaliteit.

 

Samenstelling

 

 1. Steelpan 16 cm met deksel voor inductie zone 14-16-18 cm
 2. Kookpan 16 cm met deksel voor inductie zone 14-16-18 cm
 3. Kookpan 18 cm met deksel voor inductie zone 16-18-20-cm
 4. Kookpan 20 cm met deksel voor inductie zone 18-20-22 cm

 

 

Afmetingen en inhoud

 

 1. Doorsnede 16 cm hoogte 8.0 cm inhoud 1.0 liter
 2. Doorsnede 16 cm hoogte 8.0 cm inhoud 1.0 liter
 3. Doorsnede 18 cm hoogte 11.0 cm inhoud 2.0 liter
 4. Doorsnede 20 cm hoogte 14.0 cm inhoud 3.0 liter

 

Gewicht

 

 1. Steelpan 16 cm met deksel 975 gram
 2. Kookpan 16 cm met deksel 1165 gram
 3. Kookpan 18 cm met deksel 1345 gram
 4. Kookpan 20 cm met deksel 1615 gram 

 

Carl Schmidt Sohn

 

Het Duitse, in de metaalstad Solingen, gevestigde Carl Schmidt Sohn produceert sinds 1820 kwalitatief hoogwaardige messen, pannen en keukengerei. Speerpunten zijn het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten en kwaliteitsbewaking zoals dat ingebakken zit in het DNA van een traditionele Duitse onderneming. Wij bevelen je dit merk met een gerust hart aan!   

 

* getest door kookcomfort testpanel

*grepen van pannen die onder alle omstandigheden koud blijven bestaan niet, voorzichtigheid is geboden! Gebruik waar nodig een pannenlap.

Specificaties
MerkCarl Schmidt Sohn®
Beste inductiepanJa
Diameter16 cm, 18 cm, 20 cm
Aantal delen4-delig
Materiaal Pan RVS 18/10
Warmte bronElectrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch
StijlModern
Voordeel setJa
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Carl Schmidt Sohn® Pannenset Lift & Pour 4 delig 'red dot design award winner' com 1
Jouw rating