Theelepels

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

Aflopend sorteren
 1. Amefa Theelepels Cuba 6 delig
  Adviesprijs € 28,95 Speciale prijs € 18,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 15,16
 2. Amefa Theelepels Metropole 6 delig
  Adviesprijs € 30,95 Speciale prijs € 20,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 16,76
 3. Amefa Theelepels Drift 6 delig
  Adviesprijs € 30,95 Speciale prijs € 20,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 16,76
 4. Amefa Theelepels Jewel 6 delig
  Adviesprijs € 35,95 Speciale prijs € 23,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 19,16
 5. Amefa Theelepels Moderno 6 delig
  Adviesprijs € 20,95 Speciale prijs € 13,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 11,16
 6. Amefa Theelepels Ventura 6 delig
  Adviesprijs € 22,95 Speciale prijs € 14,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 11,96
 7. Amefa Theelepels Florence 6 delig
  Adviesprijs € 20,95 Speciale prijs € 13,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 11,16
 8. Amefa Theelepels Martin 6 delig
  Adviesprijs € 20,95 Speciale prijs € 13,95 20% Extra
  kassakorting
  Sale Price € 11,16
  Uitverkocht
per pagina

Misschien gebruik je deze lepel wel dagelijks, de theelepel. Vaak is de theelepel het kleinste lepeltje uit de bestekset. De naam zegt het eigenlijk al, je gebruikt de theelepel om thee mee te roeren. Uiteraard kun je deze ook gebruiken voor andere warme dranken. Daarom horen we ook vaak de naam koffielepel terugkomen, maar dat is echt iets anders. Maar laten we teruggaan naar de originele naam, theelepel. Je gebruikt deze lepel om thee te roeren, van oudsher was dit om de theebladeren door de thee te verspreiden. Hierdoor werden de aroma’s beter verspreid. Drink je de thee met melk of suiker, dan gebruik je de theelepel natuurlijk ook om dit door te roeren.

Theelepel als maateenheid

In de apothekerswereld werd de theelepel als onofficiële maateenheid gebruikt. De theelepel stond hierbij gelijk aan één drachm of dram. Een drachm stond voor een kwart van een eetlepel. Het werd vroeger dan ook weleens apothekerstheelepel genoemd.

Geschiedenis van de theelepel

Waarom de theelepel de kleinste lepel uit een bestekset is? Hiervoor moeten we terug in de geschiedenis van dit lepeltje. Het theedrinken werd geïntroduceerd in Engeland omstreeks 1660, op dat moment was thee zeldzaam en duur. Dit had als gevolg dat theekopjes en theelepeltjes kleiner waren dan dat ze nu zijn. Tot ongeveer 1710 bleef deze situatie bestaan. Hierna werd thee rechtstreeks uit China geïmporteerd. Hierdoor daalde de prijs van thee en werden de maten van theekopjes en theelepels groter. Rond 1730 was het theelepeltje vergroot naar een derde van een eetlepel. Uitzondering hierop was de theelepel voor apothekers, die bleef klein. Het duurde nog enkele decennia voordat de theelepel bij apothekers als maateenheid verdween. In de Verenigde Staten is het nog steeds gebruikelijk om de lepel als maateenheid te gebruiken. Deze staat gelijk aan ongeveer 4,9 milliliter. Theelepels die we in het bestek voeren bij KookComforts zijn niet ontworpen om een standaard maat te hebben. De inhoud hiervan varieert per theelepel.

Theelepeltjes worden ook vaak gezien als verzamelobject. Je moet dan denken aan lepeltjes die versierd zijn met verschillende ornamenten. Bovenaan de theelepel zijn ornamentieke elementen toegevoegd. Voorbeelden van afbeeldingen die je bovenaan theelepels kunt vinden zijn bloemen, wapenschilden, teksten of portretten.

Theelepels bij KookComfort

Het aanbod van theelepels is bij ons ontzettend divers en compleet. De verschillende lijnen als bevatten allemaal een theelepel. De theelepels zijn gemaakt van 18/10 edelstaal. De lepels zijn uiteraard terug te vinden in de besteksets die we in onze webshop verkopen. Het is ook prima mogelijk om de theelepel los te bestellen. We kunnen ons goed voorstellen dat je van deze lepel er wat meer wilt hebben. Bij onze collectie is altijd aangegeven of het artikel vaatwasserbestendig is. De lijnen zijn vaatwasserbestendig en dit houdt in dat je de lepels gewoon mee kunt laten draaien met de andere afwas. We geven op onze theelepels 10 jaar garantie op materiaal- en productiefouten.

Heb je al een bestekset van KookComfort? Het is van bijna alle besteksets die we aanbieden mogelijk om de theelepel los bij te bestellen. Zoek dus eenvoudig jouw bestekset op en bestel met gemak nog wat extra theelepels. In onze complete besteksets zie je soms dat we al extra theelepels toe hebben gevoegd. Maar zoals we al aan hebben gegeven, het is vrij eenvoudig om extra theelepels te bestellen. Zo zitten jij en je gasten nooit zonder theelepels aan de thee of koffie.

Theelepels online bestellen bij KookComfort

Het is mogelijk om besteksets, taartvorkjes, koffielepels en theelepels te kopen bij KookComfort. We hebben winkels door het hele land. Wil je liever niet naar de winkel maar wil je een bestelling plaatsen vanuit je luie stoel? Via onze webshop is dit ontzettend makkelijk te doen ook voor het bestellen van theelepels. Je plaatst eenvoudig online een bestek bestelling. Wanneer je voor 16:00 je online bestelling plaatst, dan heb je het bestek inclusief de lepels de volgende dag in huis. Niet thuis, laat dan bijvoorbeeld je bestelling op je werk bezorgen. Heb je nog vragen over theelepels of een bestelling die je wilt doen? Je kunt eenvoudig contact opnemen via de webshop doormiddel van mail of je kunt bellen. Mocht onverhoopt je bestelling voor bestek of lepels niet helemaal naar wens zijn? Dan kun je bij ons zonder extra kosten de bestelling binnen 14 dagen retour sturen. Plaats je een bestelling met een waarde van meer dan €60,- dan bezorgen we je bestelling gratis. Iedere bestelling die je bij ons doet kun je eenvoudig afrekenen met iDeal, Visa, MasterCard of AfterPay.

Twijfel je nog of je de juiste keuze hebt gemaakt? Onze adviseurs in de winkel helpen je hier graag mee. Kom langs in een van de winkels. Je vindt onze winkels verspreid in Nederland. Op onze pagina winkels kun je eenvoudig de winkel bij jou in de buurt vinden.