Amefa Steakmessenset Laguiole style Lunar 4 delig

Besparing 33%
Speciale prijs € 39,95
Op voorraad
ART NR
103411
Amefa Steakmessenset laguiole style Lunar 4 delig
checkmark

6 echte winkels

checkmark

Voor 16.00 uur besteld morgen in huis (ma t/m vrij)

checkmark

Adviseurs bereikbaar op werkdagen 085-0067230

checkmark

Ranking productkwaliteit d.m.v. sterren

Algemeen

 

Ontwerp

 

De ontwerper van het Nederlandse Amefa heeft de steakmessen set Lunar naar de Laguiole style ontworpen.

 

Het lemmet is gemaakt van mat gesatineerd gesmeed gehard RVS met een doorlopende tang. De tang is voorzien van de “handtekening” van de messenmaker. De bovenkant van het lemmet is voorzien van een hamerslag patroon voor het echte artisan effect.

 

In tegenstelling tot de originele productiewijze van laguiole messen is de snijkant voorzien van een zeer fijne kartel. Dit zorgt voor een langdurig blijvende scherpte.

 

Het heft is gemaakt van bruin/grijs gevlamd pakkawood¹ dat afgezet tegen het matte lemmet dient als extra stijlaccent. Het Pakkawood¹ heft is met 3 zilverkleurige pompnagels bevestigd aan de tang.

 

De 4 steakmessen zijn verpakt in een houten (bewaar) kistje. De bovenkant is transparant voor een goed overzicht van de messen.

 

 

Belangrijkste kenmerken

 

 • Design laquiole style met gehamerd artisan effect
 • Doelgroep steakliefhebbers met liefde voor steakmessen in Lagiole-style.
 • Laguiole style. Dit zijn geen originele laguiole messen (zie uitleg) maar gemaakt in de stijl van laguiole. Échte Laguiole messen komen uit Frankrijk en hebben géén kartel in de snijkant. Wij zijn ervan overtuigd dat het een mooi alternatief is voor de echte versie.
 • Gehard roestvrijstalen lemmet (420J2) staal met doorlopende tang mat gesatineerd. De doorlopende tang zorgt voor extra stijfheid voor een goede snijprecisie.
 • Balans goed.
 • Heft Pakkawood¹ grijs/bruin gevlamd met de kenmerkende kromming van Laguiole aan het eindstuk.
 • Snijkant fijn gekarteld voor blijvende langdurige scherpte.
 • Verpakking houten bewaarkistje met transparante bovenkant voor een goed overzicht van de messen.
 • Vaatwasmachinebestendig* ja, maar liever niet! Luxeproducten behandel je met respect. Wij bevelen een handafwas aan.
 • Fabrieksgarantie 2 jaar.

 

¹Wat is pakkawood®?

 

Pakkawood® is een gepatenteerde productnaam. Het bestaat uit gelaagd berkenhout wat onder vacuümdruk wordt geïmpregneerd met een zwart/bruin kleurpigment.

Daarna wordt het materiaal onder hoge druk geïmpregneerd met Phenol hars.

 

Het eindresultaat is bruin/zwart/grijs gevlamd houteffect wat het heft een zeer rijke uitstraling geeft.

De natuurlijke uitstraling van het hout wordt verenigd met de voordelen van kunststof. Een goede vocht en hittebestendigheid en antibacteriële eigenschappen.

  

Waarom zijn steakmessen van Laguiole opnieuw zo populair en waarom heten ze zo?

 

Laguiole is een dorpje in het hart van de Aubrac-regio in Zuid-Frankrijk nabij de Franse metaalstad Thiers. De goede laquiole messen herken je aan de volgende kenmerken:

 

 1. Géén kartel, dit voorkomt het ‘’scheuren” van je malse steak.
 2. Doorlopende tang voor extra stijfheid voor een goede snijprecisie
 3. Luxe materiaal heft zoals bijvoorbeeld rozenhout, olijfhout of zelfs echt parelmoer
 4. Authentieke kromming aan de achterkant van het heft
 5. 100% handgemaakt. (Alleen als ze in het dorpje Laguiole worden gemaakt)

De messen die nog in het dorpje zelf worden gemaakt zijn ook nog voorzien van een handtekening, boven op de tang, van de messenmaker. Deze traditie wordt nog steeds in ere gehouden.

Tegenwoordig zijn er in de regio van Thiers verschillende messenfabrieken zoals Tarrerias-Bonjean die volgens de heritage van het messenmakers gilde van Laquiole authentieke messen maken. Niet meer volledig handgemaakt, maar wel met respect voor de aloude productiewijze zoals je van chauvinistische Fransen mag verwachten. Doordat machines delen van het productieproces hebben overgenomen zijn deze messen zelfs beter en constanter van kwaliteit dan handgemaakt. Laguiole is dus geen merknaam en is niet beschermd. Laquiole messen die aangeboden voor een paar euro hebben vaak China als productieland. Deze messen zijn herkenbaar aan het ontbreken van de 5 eerdergenoemde punten. Deze made in China steakmessen zijn qua snijprestatie, design en gebruikte materialen écht onvergelijkbaar met de messen van het Franse Tarrerias-Bonjean .

Laguiole messen beleven op dit moment een ware revival omdat goede, eerlijke producten en de plaats van herkomst (Europa) door velen weer gewaardeerd worden. 

 

Amefa

 

Het oer-Hollandse Amefa is opgericht door de Duitser Eugen Hollaender in 1931 te Apeldoorn. De naam Amefa staat voor Apeldoornse Messen Fabriek.

 

In de begin jaren van de onderneming produceerde men scheermesjes. Door de sterke concurrentie van het Amerikaanse merk Gillette dat, na de oorlog, zijn intrede deed in Europa is deze productie in 1950 gestopt.

 

Het produceren van rvs-bestekken en keukenmessen is op gang gekomen in de jaren 50 van de vorig eeuw. In de loop van de jaren is Amefa uitgegroeid tot markteider in bestekken en keukenmessen in Nederland.

 

Het leveren van kwalitatief goede producten en het oppikken van trends, zit in het DNA gebakken van dit oer-Hollandse bedrijf.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijke kernwaarde van het merk Amefa.  De navolging van de predicaten BSCI en FTA laten zien dat Amefa het serieus goed voor heeft met haar werknemers wereldwijd.

 

*vaatwasmachine bestendig houdt in dat het bestek direct na de wasbeurt uit de machine wordt genomen Waar nodig nadrogen. Dit voorkomt water en corrosie vlekken

 

Specificaties

Specificaties
Aantal delen4-delig
MerkAmefa
Materiaal HeftPakkawood
Soort KwaliteitKeukenmessen
Keukenmes modelLunar
Materiaal LemmetRVS